Fantasztikus epres édesség Jutka konyhájából

  • 2016.05.29.
  • 2

Eperszezon, kellemes meleg és egy kihagyhatatlan hűsítő finomság. Sütés nélkül, gyorsan, mennyei ízekkel.Fantasztikus epres édesség Jutka konyhájábólHozzávalók:4 dl tejföl (12%-os)2 db vaníliás cukor16 evőkanál cukor + 2 evőkanál0,5 l Hulala tejszín1 citrom leve1 kg friss eperkét csomag babapiskótaA tejszínt felvertem kemény habbá.A tejfölt vaníliás cukorral, a citrom levével és a 16 evőkanálnyi cukorral kikevertem.Az epert pár szép szem kivételével leturmixoltam két kanál cukorral.A tejszínt és a tejfölös krémet egybeforgattam fakanállal.A babapiskótát beleforgattam az eperszószba és szépen egy nagyobb üvegtálba behelyezgettem sorban. A tetejét megkentem a habbal és újrakezdtem.
Epeszószos babapiskóta és újra hab, míg az edény meg nem telt. Végül hab és teteje eperszemekkel díszítve.Két óra hűtés után fogyasztható, de előző este elkészítve másnapra hűsítő nyári csemegét kapunk, finoman egybeérve, kényeztetve a családot!Jó nassolást!