Liba gulyás hamiskásan

  • 2016.01.24.
  • 6

Liba gulyás hamiskásanHozzávalók:1 liba aprólékai és csontos részei1 db zellergyökér2 nagy db sárgarépa1 csokor petrezselyem3 fej vöröshagyma1 paradicsom1 paprika1 csípős paprika3 evőkanálnyi olaj4-5 db burgonyasóőrölt borsnémi fűszerkömény1 evőkanálnyi piros őrölt paprikanokedli- galuska betétkéntA libát felraktam egy fazékba főni hideg vízben. Amint felforrt a habját lemertem, sóztam borsoztam és hozzátettem egy fej hagymát. Amikor a a hús puhulni kezdett hozzátettem a répákat, paprikákat, paradicsomot. A hús és a zöldségek puhulásáig főztem a levest. Kivettem ekkor a levesből a zöldségeket melyeket felkockáztam, későbbiekben beletettem vissza a levesbe. A fej hagyma már átadta a levesnek zamatát, azt viszont végleg eltávolítottam.A többi hagymákat finomra vágtam, kis olajon megdinszteltem. Meghintettem
a pirospaprikával és őrölt köménnyel fűszereztem, a kockára vágott burgonyát pirítottam rajt kevergetve, vigyázva, hogy a paprika meg ne piruljon, mert akkor keseredhet.Kis vízzel felöntöttem, majd a leveshez kevertem. A burgonya amint félig megfőtt, a levesbe beleszaggattam a nokedlit is.A kockázott zöldségeket legvégül a levesbe visszatettem, a vágott petrezselyemmel együtt.Finom, laktató étel, amely egytálételként is megállja a helyét!Jó étvágyat!

Címkék

Leves Ebéd Liba