Halászlé Szakter módra

  • 2015.11.08.
  • 7

Rengeteg elkészítési módja létezik, mindenki másképp szereti, én így készítem.Halászlé Szakter módraHozzávalók:8 L-s bográcshoz mérve2 kg halászlé alap (fej, farok, húsos részek)10 db ponty szelet
2 db piros húsú paprika5 fej vöröshagyma2 db paradicsom1 evőkanálnyi őrölt fekete bors2-3 evőkanálnyi só2 evőkanálnyi házi Erős Pista2 evőkanálnyi házi Édes Anna2 dl sűrű paradicsomlé2 evőkanálnyi őrölt édes piros paprika1 evőkanálnyi csípős őrölt piros paprikaA tűz előkészítése után a bográcsot félig raktam vízzel, majd ebbe beleraktam a halalapot a paprikával, paradicsommal, tisztított hagymákkal együtt.Amint felhabzott, a habot szépen lefölöztem, és hagytam szépen lassan fordogálni.Sóztam, borsoztam, hozzátettem az Édes Annát, Erős Pistát, paradicsomlevet. Felöntöttem annyi vízzel, hogy 3/4-g érjen a bográcsnak.Lassan, nem lobogva addig főztem, míg a csontokról le nem vált a hús, ekkor leemeltem a bográcsot.Kivettem belőle a nagyobb csontokat, szálkákat átválogattam, és a lé nagy részét leszűrtem, a maradékot botmixerrel lepépesítettem.A bográcsba visszatettem a pépet és a levet, felforraltam, de nem lobogtattam, tovább ízesítettem az őrölt paprikákkal. Megkóstoltam, hogy elég fűszeres-e, szükség esetén tovább ízesítettem.A hal szeleteket ekkor tettem bele és kb. 10 perc alatt megfőztem benne.Levettem ismét a bográcsot, és hagytam kissé állni, pihenni a halászlét, majd tálaltam.Friss kenyérrel isteni, nagyon szeretjük ezt az egyszerű, de mégis nagyon finom, tökéletes magyar ételt.Jó étvágyat!Kapcsolódó linkek:Házi Édes AnnaHázi Erős Pista

Címkék

Hal Leves Bogrács