Húsos paradicsomos káposzta, kovászos káposztából

  • 2015.03.17.
  • 6

Húsos paradicsomos káposzta, kovászos káposztábólHozzávalók:1 kg kovászos káposzta1 kg húsos oldalas feldarabolva1 db nagyobb vöröshagyma2 db babérlevél1 evőkanálnyi ételízesítősóborspár szem köménytojásnyi zsír2 evőkanál liszt1 teáskanálnyi őrölt piros paprika0,5 L sűrű házi paradicsomlé2-3 evőkanálnyi cukorA káposztát kinyomkodtam, és tiszta hideg vízben kiáztattam. Azért tettem ezt, mert az édesebb, és nem a savanykásabb káposztát készítem el, így szeretjük. Édesanyám szokott készíteni ilyen káposztát, imádjuk, főleg disznóölések alkalmával, friss hússal, isteni! Visszatérve a káposztára. A levét nem dobtam el, vétek! Telis-tele van C vitaminnal, és nagyon jó az emésztésnek! Félreraktam, majd elkortyolgatjuk! ;)Az oldalast tisztítás után hideg vízben felraktam egy nagyobb fazékban főni, és mint a húslevest, egész tisztított hagymával, borssal, köménnyel 1 órán át pároltam.
A káposztát áztatás után kinyomkodtam, és a leveshez adtam a babérlevéllel, az ételízesítővel együtt.Puhára pároltam.
Rántást készítettem a zsír és a liszt hozzáadásával, hozzádobtam a paprikát, a paradicsomlével felengedtem, elkevertem, és a levesbe kavartam.Cukorral, és sóval ízesítjük, szánk íze szerint.Kicsit még együtt pároltam, hogy érjenek az ízek össze.Kb. 2 órát vett igénybe a főzés.Finom házi pogácsával tálaltam. Isteni egytálétel! Laktató, és finom!Jó étvágyat! :)Kapcsolódó linkek:Kovászos káposzta