Pikáns csirkecombok, kovászos káposzta ágyon

  • 2015.02.01.
  • 3

Szépen fogy a kovászos káposztám, a leve isteni, a káposzta pedig húsok mellé, vagy uzsonnára tökéletes savanyúságként. Megmentettem egy kilónyit, hogy elkészítsem páromnak ezt a kiadós, laktató ételt, ezzel várom haza a munkából.Pikáns csirkecombok, kovászos káposzta ágyonHozzávalók:1 kg lecsöpögtetett kovászos káposzta3 egész csirkecomb1 teáskanál füstölt őrölt pirospaprika3 nagyobb vöröshagyma5 gerezd fokhagyma1 kávéskanál köményolaj1 maréknyi vágott zellerlevél3 db babérlevél2-3 db csilisóbors10 dkg szalonnaA csirkecombokat megmossuk, kettévágjuk, sózzuk borsozzuk, piros paprikával megszórjuk, reszelt fokhagymával bedörzsöljük, pár kanálnyi olajjal összekeverjük és egy jénaiba rakva 180 C°-on, előmelegített sütőben, lefedve pároljuk 25 percig.Közben elkészítjük a káposztát.A vörös hagymákat tisztítás után felszeljük.
2-3 evőkanálnyi olajat felhevítjük egy serpenyőben, rádobjuk, hogy az ízek, aromák jobban kioldódjanak a csiliket, a babérleveleket, a köménymagot, a felkockázott szalonnát, és a szalonna bürkét. Majd a hagymát rá dobjuk, és megpirítjuk rajt.A káposztát is rátesszük, kicsit sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük, lefedve 30 percet pároljuk.A combokat kivéve a sütőből, kiszedjük őket a jénaiból, de zsírját benne hagyjuk. Erre a zsiradékra rátesszük a párolt káposztát, és összekeverjük vele. Visszahelyezzük a combokat, és visszatesszük a sütőbe, és 30 perc alatt szintén 180 C°-on, pirosra sütjük.Friss kenyérrel együtt ajánlom, de burgonyapüré mellé tálalva is isteni!Kapcsolódó linkek:Kovászos káposzta