Túró rudi torta

  • 2016.06.20.
  • 4

És tényleg túró rudi íze van. Imádták, mindenki, én is. Bármennyit meg bírok enni belőle. Gluténmentes, hozzáadott cukor mentes (persze az étcsokiban van valamennyi) és laktózmentes. Mi kell még? Brownie alap a tetején túrós csokis réteggel. Eredeti receptet itt találjátok. Hozzávalók egy tortához (szükséges 2 db 18 cm-es tortaforma vagy 1 db 26 cm-es):Alaphoz:13 dkg étcsoki (nálam minimum 60%-os)13
dkg laktózmentes vaj6-8 dkg
cukor (nálam eritrit)2 tojás3,5 dkg rizsliszt3,5 dkg darált mandulaA tetejéhez:50
dkg laktózmentes túró2 dl laktózmentes tejszín5 dkg cukor (nálam eritrit)1 citrom reszelt héja10 dkg étcsoki
Túró rudi tortaElkészítés:
A sütőt 180 fokon előmelegítem. Az étcsokit és a vajat is megolvasztom külön edényben (én mikróban szoktam, a legegyszerűbb). A cukrot habosra verem a vajjal, majd hozzáadom a tojást. Utána mehet a rizsliszt, a mandula és végül az olvasztott csoki. Kész is a brownie alap.
Én kapcsos tortaformába tettem, amit kibéleltem alufóliával, de sütőpapírt is használhatunk, hiszen a tészta folyékony, így könnyen átfolyik a tortaformán. Amennyiben két kis formát használunk, akkor az egyikbe tegyünk több tésztát, a másikba kevesebbet. A második formában lévő tésztát tálaláskor kézzel összemorzsolom és a torta tetejére szórom. Ha csak egy nagyobb formát használok, akkor az lesz az alap és a tetejére nem kerül morzsa, de higgyétek el, így is nagyon finom lesz. 180 fokon 25 percig sütöm. Sütés után teljesen kihűtöm.Addig elkészítem a tetejét. Az étcsokit késsel apróra vágom. A túrót a tejszínnel jól elkeverem, hozzáteszem a cukrot és a citrom héját. A végén belekeverem a csokit. A kihűlt browniera teszem és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe rakom, hiszen csak így fog összeállni.Elkészítési idő: 30 perc + 20 perc sütés + egy éjszaka hűtés