Tandoori csirke mentás vöröslencse salátával

  • 2016.01.22.
  • 5

A tandoori csirkét otthon még sosem próbáltam ki, de ugye egyszer mindennek eljön az ideje. Ennek is eljött :) és arra jutottam, hogy máskor is fogok készíteni. Egyszerűen fantasztikus lett! Ezt épp 4 főre készítettem, de szerintem ez az adag kb. 6 főre elegendő. Persze diétába is remekül beilleszthető.
Pácolás: ideálisan 12 óra, de én 40 percet hagytam hűtőben a húst a fűszeres joghurttal Hozzávalók 6 főre:1,5 kg csirkehús (nálunk: 4 db alsócomb, 4 db felsőcomb, 4 db szárny)1 tk őrölt fekete bors1 nagyujjnyi gyömbér pucolva és reszelvefél citrom leve200 g laktózmentes joghurt1 tk őrölt fahéj1 tk őrölt kömény1 tk őrölt koriander1 púpos tk pirospaprika1 ek garam masala fűszerkeverék4 gerezd fokhagyma lereszelve1-2 friss chili karikára vágvafriss koriander tálaláshoz (elhagyható)1 tk só Körethez:200 g vöröslencsefriss mentalevelekkb. 6 szál újhagyma3 gerezd fokhagyma2 babérlevél1 púpos kk őrölt római köményöntethez:1,5 dl citromlé (zöldcitromból még jobb)3 ek olívaolaj
1 púpos ek mézsó, borsTandoori csirke mentás vöröslencse salátávalElkészítés:A joghurtba a húson kívüli összes összetevőt belekeverem (kóstoljuk meg, ha nem elég sós nekünk, még tehetünk bele, bár ennél az ételnél nem feltétel, hogy sós legyen). Utána belekeverem a megmosott húsokat és hűtőbe teszem minimum 40 percre (persze az ideális az 12 óra lenne), hogy az ízek összeérjenek. A sütőt 200 fokra előmelegítem. A húsokat a joghurtos öntettel együtt alufóliába csomagolom és tepsibe teszem, majd 30 percig így sütöm (nálam két csomag lett ennyi húsnál). Fél óra után kiszedem az alufóliából őket és simán a tepsiben sütöm 30 percig, így tökéletesen megpirul.A vöröslencsét gyöngyöző vízbe teszem a fokhagymákkal és a babérlevelekkel és 10 perc alatt megfőzöm (több nem kell neki, mert nagyon könnyen szétfő)! Leszűröm és hagyom kihűlni. Az öntethez mindent összekeverek. A kihűlt lencsére teszem a római köményt, a felkarikázott újhagymákat és az apróra vágott friss mentát, jól összekeverem. Utána meglocsolom az öntettel és minimum 30 percre hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.A húst forrón a hideg salátával tálalom!Elkészítési idő: 80 perc