Sült szilvás csirkemájpástétom

  • 2015.08.08.
  • 3

A boltban rosszabbnál rosszabb májasokat, májkrémeket, pástétomokat lehet kapni, arról nem is beszélve, hogy ezekben mennyi plusz adalékanyag és sok só van. Érdemes inkább házilag készíteni májpástétomot. Nagyon gyorsan kész van, és sokkal egészségesebb, mint a boltban kapható variációk.A csirkemájnak 0 a glikémiás indexe, így nem emeli meg a vércukorszintet. Sok kálciumot, vasat és káliumot tartalmaz. A pajzsmirigy betegségekhez kapcsolódó diéta fontos alapanyaga.Hozzávalók:- 40 dkg csirkemáj- 10 dkg szilva- 2 db újhagyma- 3 tk. őrölt kardamon- 2 tk. őrölt római kömény- 2 ek. barna cukor - olívaolaj - só, bors- 1 ek. tejföl vagy joghurtElkészítés:Az újhagymát felkarikázom. A csirkemájat felkockázom. Egy kis olívaolajon megpárolom a hagymát, majd rádobom a csirkemájat. Kifehéredésig pirítom, öntök rá egy kis vizet, majd ízesítem sóval, borssal, római köménnyel és 2 teáskanálnyi kardamonnal. Kb. 10 percig párolom. Utána kihűtöm.A szilvát kimagozom, majd apró kockákra felvágom. Tepsibe teszem, a maradék kardamonnal és a barna cukorral fűszerezem, majd megsütöm (ez kb. 15-20 perc).Ha kihűlt a csirkemáj, akkor összeturmixolom, hozzáadom a tejfölt vagy joghurtot, majd belekeverem a megsült szilvát. 3-4 órára hűtőbe teszem.Elkészítési idő: 45 perc.