Enchilada lasagne

  • 2015.04.13.
  • 2

A hétvégén feltaláltam egy új ételt :). Mivel szénhidrát feltöltő nap volt, így megengedtünk magunknak egy kis tésztát. Így született a lasagne enchilada (akár mexikói lasagnenak is hívhatjuk).Hozzávalók egy nagy jénaihoz (kb. 6-8 adag):1 doboz lasagne tészta1 doboz babkonzerv1 doboz chilis babkonzerv1 doboz kukorica6 db újhagymakb. 50 dkg csirkemellfilé3 csésze sajt - ez kb. 40 dkgfriss koriander (elhagyható) 1 avokádó (elhagyható)tejföl a tálaláshoz
A piros enchilada szószhoz:3 ek olívaolaj3 ek riszliszt3 tk chili por1 tk őrölt pirospaprika 1 tk fokhagyma granulátum (friss szétnyomott fokhagymával is készíthető)1 tk só1 tk őrölt kömény1 tk oregánó6 csepp tabasco szósz (elhagyható) 2 csésze húsleves alaplé (ha nagyon nincs más, készítsük vízzel)Tipp:
1 csésze 250 ml. Az étel tepsiben is készíthető.Enchilada lasagneElkészítés:Először készítsük el a piros enchilada szószt. Ehhez az olívaolajat felforraljuk, majd hozzátesszük a lisztet. Folyamatosan kevergetjük, amíg kicsit megbarnul, utána levesszük a tűzről. Hozzátesszük a fűszereket, jól elkeverjük. Visszatesszük a lángra, majd felöntjük a húsleves alaplével. Tíz percig kevergetve főzzük, amíg kb. puding sűrűségű nem lesz. Kóstolgassuk, esetleg még fűszerezzük, ahogy az ízlésünknek megfelel (ki sósabban, ki köményesebben, ki pedig chilisebben szereti).
A csirkét vízben megfőzzük egészben, a sajtot lereszeljük, a konzervek levét leöntjük (a chilis bab levét tegyük félre, kelleni fog az összeállításhoz). Az újhagymát felszeleteljük karikákra. Ha minden elkészült, elkezdjük összerakni az ételt. A sütőt 220 fokra melegítsük elő.
1. szint: Fogunk egy jénait és az aljára teszünk egy kis adag enchilada szószt szétkenve (a szószt osszuk el, hiszen nagyon tömény az íze és 5 szintet be fogunk vele kenni). Ráteszünk egymás mellé lasagne lapokat (az én jénaimban ez három darab volt - a lapok ne legyenek egymáson, ha kell törjük szét őket). Utána megkenjünk megint a szósszal, megszórjuk a babok, a kukorica, az újhagyma és a széttépett csirkemellfilé 1/3-ával. Megszórjuk a sajt 1/4-ével.
2. szint: Újra lasagne lapok jönnek, majd pedig megkenjünk a szósszal. Megszórjuk a babok, a kukorica, az újhagyma és a széttépett csirkemellfilé 1/3-ával. Megszórjuk a sajt 1/4-ével.
3. szint: Újra lasagne lapok jönnek, majd pedig megkenjünk a szósszal. Megszórjuk a babok, a kukorica, az újhagyma és a széttépett csirkemellfilé 1/3-ával. Megszórjuk a sajt 1/4-ével.
4. szint: Újra teszünk rá lasagne lapokat és megkenjünk a maradék szósszal. Ráöntjük a chilis bab konzerv levét elosztva. Tenyérrel nyomkodjuk le az ételt, hogy jobban elosztva legyenek a hozzávalók. Letakarom alufóliával, majd 20 percig sütöm 220 fokon. Utána kiveszem és ráteszem a maradék sajtot. Alufólia alatt még 20 percig sütöm.
Enchilada lasagneHa megsült négyzetre vágva tálalom. Friss korianderrel megszórom, avokádó kockákat teszek rá (elhagyható). Tejföllel tálalva a legfinomabb.Elkészítési idő: 30 perc + 40 perc sütés.