Csirkemájjal töltött kelbimbó

  • 2015.03.18.
  • 9

A téli zöldségek szezonja lassan véget ér. Kelbimbót még egy darabig viszont lehet kapni frissen (illetve fagyasztott állapotban pedig mindig). Nálam a csirkemáj + kelbimbó kombináció nagyon bejön, mivel szerintem a két alapanyag ízvilága nagyon hasonló. Nemrég láttam egy töltött kelbimbó receptet, viszont annak a tölteléke nem nagyon tetszett, így megpróbálkoztam ezzel a csirkemájas töltelékkel. Nekem nagyon bejött! A végén még rápirítottam egy kis parmezán sajtot, ami szerintem nem olyan fontos része a receptnek, el is hagyható, mivel így kicsit megszárad a töltelék. Főételként kuszkusszal tálaltam, viszont előételként is kínálhatjuk.Hozzávalók 2 főre:- 20 dkg kelbimbó (lehetőleg nagyobb méretűek)- 15 dkg csirkemáj- 1 kis fej vöröshagyma- 1 tk. tejföl- só, bors- kakukkfű, rozmaring- reszelt parmezán sajtElkészítés:A kelbimbókat leöblítem, majd sós vízben megfőzöm. Nem kell túlfőzni, mert akkor nehéz lesz megtölteni.Közben a hagymát megtisztítom és felvágom, egy kis olívaolajon üvegesre párolom, majd a kockákra vágott csirkemájat hozzáadom. Fűszerezem sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal. Egy kis vizet adok hozzá, kb. 10 perc alatt elkészül.Utána egy kis tejföllel együtt botmixerrel összeturmixolom. A kelbimbók közepét késsel kivágom, majd beletöltöm a csirkemájas tölteléket.Tepsibe teszem és megszórom reszelt parmezán sajttal és 10 perc alatt megsütöm.Elkészítési idő: 30 perc.