Tormás céklasaláta

  • 2020.05.03.
  • 3

#23Újabb vacsiötlet, amit ha megcsináltok, több napig is tudtok fogyasztani, hol csak egy pirítóssal, hol egy szelet natúr csirkemellel (grillezéskor is szuper köret lehet ez a saláta), vagy akik csak keveset esznek vacsorára, azoknak ez bőven megállja önmagában is a helyét. A céklát akár előző este is meg tudjátok sütni, én bent hagytam a sütőben, reggel összeállítottam a salátát, utána állt estig, ami alatt jól össze tudtak érni az ízek.Hozzávalók:
3-4 ököl méretű céklanagyjából 30 ml olívaolajsó2 ek. majonéz2-3 gerezd áttört fokhagymaegy marék durvára tört sós mogyoró1 doboz madársalátaElkészítési idő: 1 óra (sütéssel együtt)Sütési hőfok: 200°A céklákat egyesével alufóliába csomagolom, egy csurranásnyi olívaolajat öntök rájuk, majd 30-40 percig sütöm őket. Amikor kihűltek meghámozom, igyekszem gyorsan, mert nagyon színezi a kezet, de ha utána egyből megmossátok, akkor simán lejön.
Nagylukú reszelőn lereszelem, meglocsolom olívaolajjal, hozzáadom a majonézt, a fokhagymát és sózom. Tányérba szedem, a tetejére halmozok a megmosott madársalátából, majd megszórom a sós mogyoróval.