Meggykrémleves

  • 2020.05.12.
  • 4

#26Jöjjön egy újabb leves, ami már a nyárra hangol bennünket. Nekünk olyan hatalmas szerencsénk van, hogy Férjem Nagypapájának kertjéből mindig rengeteg meggyet tudunk szedni, így nekünk ilyenkor még mindig van bőven meggyünk a fagyasztóban és lekvárunk is belőle a kamrában, de bízom benne, hogy néhány év és elég lesz csak a saját kertünkbe lesétálni és a meggytől roskadozó fánkról szedni hozzá a gyümölcsöt, amit aztán feldogozhatok. Nyilván akkor se keseredjen el senki, ha nincs a fagyasztóban meggye, nyilván akár bolti befőttből is el lehet készíteni ezt a levest, csak akkor használjatok kevesebb cukrot.Hozzávalók:1 citrom60 dkg meggy1 dl almalé1 tk. fahéj4 szegfűszeg1 tasak vaníliás vagy tejszínes pudingpor2 dl tejszín15 dkg cukor (befőtt esetén kevesebb)Elkészítési idő: 30 perc + hűlési időA meggyet előkészítem, amennyiben friss meggyel dolgozom azt kimagozom, ha csak a fagyasztóból rántottam elő, akkor ezzel az idővel már spóroltam magamnak korábban, ebben az esetben viszont azt érdemes már előző este elővenni, hogy ki tudjon olvadni.8 dl vizet felforralok a citrom levével és az almalével, majd hozzáadom a gyümölcsöket, a citrom héját (ha bio citromot sikerült beszerezni és nagyon alaposan megmostuk) és levét. Fűszerezem a fahéjjal, jöhet a cukor, és egy teatojásban a szegfűszeg, hogy azt a végén könnyen ki tudjátok emelni a levesből. Pár percig főzöm, de tényleg csak legfeljebb 5 percig, majd utána botmixerrel pürésítem attól függően, hogy mennyire szeretnénk benne darabokat, én nagyjából a negyedét meg szoktam hagyni. 2,5 dl vízzel és a tejszínnel elkeverem a pudingport, majd vékony sugárban a leveshez öntöm és egyet forralok rajta, majd hideg vízfürdőbe állítom és ha már legalább langyos, akkor legkevesebb 3 órára hűtőbe teszem. Ha akad a fagyasztóban vanília fagyi, egy gombóccal díszíthetitek a tetejét.