Rizses hús, avagy a pörkölt harmadik élete

  • 2020.04.21.
  • 1

#17Már írtam korábban a "nagy" pörkölt főzésről, amit kisebb adagokban fagyasztottam le. Ettük magában nokedlivel, utána készült belőle gulyásleves, most pedig a rizses hús, ami kisfiunk kívánsága volt, lehet tovább bolondítani mindenfélével, amit otthon találtok, én most gombát tettem bele. Ez így egy igazi maradékmentő recept, variáljátok kedvetek szerint.Hozzávalók:30 dkg rizs6 dl víz40-50 dkg húsból pörkölt4-5 friss, vagy fél konzerv gomba1 tk. pirospaprikaegy csokor petrezselyem só, borsElkészítési idő: 30 perc, amennyiben a pörkölt már készen vanA rizst átöblítem egy szűrőben, majd sóval és kétszeres mennyiségű, esetemben 6 dl vízben felteszem főni, ami forrástól számítva nagyjából 20 perc alatt elkészül. Ezalatt egy serpenyőben megmelegítem a pörköltet, hozzákeverem a rizst, megszórom 1 tk. pirospaprikával, hogy még szebb színe legyen, petrezselyemmel, sóval és borssal. Amennyiben friss gombát használok, úgy azt kevés olajon megpirítom, de nem sózom, mert attól sok levet engedne, és ez is mehet bele a rizses húsba, majd ecetes uborkával tálalhatom is.