Kevert almás sütemény villámgyorsan

  • 2020.04.01.
  • 8

#9Már napok óta gondolkodtam rajta, hogy készítenék egy süteményt is így a nagy itthon ülésben, aztán szembejött velem Szotyicreations Bea kevert almás süteménye, és tudtam, hogy ezt szeretném elkészíteni. Már délután neki akartam állni, de aztán inkább a gyönyörű napsütésben a kertbe mentünk ki, így a süti váratott magára estig. Belengte a finom fűszeres-almás illat az egész házat, és így reggelre ez a finomság várta a gyerekeket az asztalon, akik evés előtt még a fotózásban is segítettek nekem.
Hozzávalók:10 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin12 dkg cukor1 tojás1 dl habtejszín15 dkg liszt1,5 tk. sütőporcsipetnyi sófél tk. fahéj1 citrom reszelt héja (lehetőleg bio)2 ek. vaníliaaroma (ez elhagyható, de én a helyetekben nem hagynám ki)2 nagy almaElkészítési idő: 45 percSütési hőfok: 190°A sütőt előmelegítem, összeszitálom a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat, majd ezt félre teszem. Felverem habosra a puha vajat a cukorral, hozzáadom a citromhéjat, majd beleütöm a tojást, és beleöntöm a tejszínt (és itt jöhet a vanília is). Belekeverem a száraz összetevőket, de már csak annyi ideig keverem, míg teljesen homogén masszát kapok. Egy kivajazott piteformába öntöm a tésztát, majd meghámozom és vékonyra szeletelem az almát, amivel kirakom a sütemény tetejét körben, majd 30 perc alatt aranybarnára sütöm, de mielőtt kiveszem azért tűpróbával érdemes ellenőrizni a közepét.Tipp: Szerintem körtével is nagyon jól passzolna ez a fűszeres tészta,legközelebb azzal fogom sütni.