Tejszínes-kukoricás csirke

  • 2020.03.17.
  • 7

Számunkra az itthoni karantén egyenlőre nem sokat változtatott a bevásárlási és étkezési szokásainkon, mert eddig is hetente egyszer jártunk bevásárolni, azon kívül csak a tejet, kenyeret kellett frissen venni, de mivel a család nagyon rákapott arra, hogy Anyuci süti a kenyeret, kiflit, zsemlét, kalácsot, így utóbbi se probléma már.
Ahhoz viszont, hogy még kevesebbet kelljen boltba mennünk és, hogy a gyerekek ne csak azt kapják belőlem délelőtt, hogy Anyuci főz, mos, tereget... nagyobb adagokat készítek mindenből. Hétfőn még a hétvégi ebédet ettük, ami a gyerekek nagy kedvence, tehát ez az adag két napra is elég 2 felnőttnek és 3 gyereknek.Hozzávalók:70 dkg csirkemell4 dl tejszínsó, bors, szerecsendió1 konzerv kukorica1 ek. aprított petrezselyem5 dkg sajt reszelveElkészítési idő: 30 perc
A csirkemellet felcsíkozom, majd egy serpenyőben kevés olajon megpirítom. Sózom, borsozom, megszórom szerecsendióval és tovább pirítom. Felöntöm a tejszínnel, belekeverem a reszelt sajtot, a lecsepegtetett kukoricát és az aprított petrezselymet. Még egyet forralok rajta és már kész is. Amíg elkészül a csirke felteszek vizet forralni és igény szerint rizst vagy tésztát főzök benne, ami elkészül az idő alatt, amíg a csirke.Tipp: Bármilyen sajtot használhattok ehhez, van amikor krémsajtot teszek bele, de tényleg a hűtőben talált bármilyen kis darab sajt megteszi, vagy ha nincs el is hagyhatjátok, anélkül is finom.