Krumplileves csak úgy simán

  • 2020.03.23.
  • 3

#4Újabb egyszerű leves következik, ahogyan én készítem. Apósom két hete, amikor kezdett valóban komolyra fordulni itthon is a helyzet, csak ennyit mondott: legyen itthon szalonna, kolbász és sonka, és ha süttök hozzá ilyen jó kenyeret (erre gondolt), akkor már baj nem lehet. Férjem ezeket múlt hétvégén kis mennyiségben ugyan, de be is szerezte, így ebből került a levesbe is.Hozzávalók:1,5 ek. zsír vagy olajnéhány karika kolbász, attól függ mennyire szeretnétek füstösre 1 kisebb fej hagyma finomra aprítva
1 tk. pirospaprika6 közepes méretű burgonya1,5 ek. liszt 1,5 liter víz
2-3 babérlevélfél kk. őrölt köménysó, borsElkészítési idő: 45 percA zsíron vagy olajon megpirítom a kolbászt, majd ha kisült a zsírja, hozzáadom a hagymát és megdinsztelem rajta (ha ezen a ponton sózzátok, könnyebben levet ereszt és dinsztelni tudod, nem pirítani), majd félrehúzom és megszórom a pirospaprikával. Hozzáadom a felkockázott burgonyát, megszórom a liszttel, összeforgatom és felöntöm a vízzel. Beleteszem a babérleveleket, sózom, borsozom, beleszórom a köményt, majd addig főzöm, míg megpuhul a burgonya, ez nagyjából 20 perc. Tejföllel tálalom.Tipp: igény szerint sárgarépával, csipetkével gazdagíthatjuk a levest. Mivel a gyerekek jó sűrűn szeretik a levest, így a végére már csak a levéből maradt, de azt felhasználtam a gulyásleves alapleveként, mert ugye semmi pazarlás, főleg most.