Citromos-túrós clafoutis

  • 2020.03.04.
  • 8

Íme a 160 grammos sütemény receptje, melyet egy baráti vendégségre készítettem. Szerintem nem lett túl édes, de mi tettünk rá egy kevés lekvárt, a narancslekvár nagyon jól passzolt hozzá, és így már kellően édes volt az összhatás.Hozzávalók:25-30 dkg túró2 kezeletlen citrom héja3 tojás2 dl tej5 dkg olvasztott vaj

5 dkg durumliszt (én teljeskiőrlésű búzalisztet használtam)valamilyen édesítőszer ízlés szerint, esetemben ez méz voltElkészítési idő: 35 percSütési hőfok 220°Szénhidráttartalom: 15 gramm/adag (ez a pite elvileg 4 adag, de mi 8 szeletre osztottuk) A túrót összetöröm villával és elkeverem a citrom héjával, amit beleszórok egy kivajazott piteformába. Összekeverem az enyhén felvert tojásokat a tejjel és az olvasztott vajjal, majd csomómentesen elkeverem benne a lisztet és hozzáadok valamilyen édesítőt. A keveréket ráöntöm a túróra és forró sütőbe tolom 20-25 percre. Ne ijedjetek meg, először nagyon fel fog púposodni az egész, de a sütőből kivéve majd visszaesik. Hidegen tudjátok szépen szeletelni.Tipp: Az eredeti recept naranccsal készül, de mivel én nem kaptam bio narancsot, így a citrommal készítettem el.