Tonhalkrém és fokhagymás juhtúró

  • 2020.02.11.
  • 5

Már többször bebizonyosodott, hogy egy jó házi készítésű pékáru valamilyen "kencével" szuper és gyors vacsora, amit aztán általában egyik vendégünk se tud abbahagyni. A múlt héten unokatesóm volt nálunk, és az öcsém is befutott, aki talán a finom illatok miatt, de végül szintén maradt velünk vacsorára. A parmezános-kakukkfüves kiflijeimet már mutattam nektek, ami mellé a Havas Dóra féle tonhalkrémet készítettem (amit már többen is agyon dicsértek, olyanok is, akik nem szeretik a tonhalkrémet), és az Édesanyánk által gyerekkorunkban oly sokszor készített fokhagymás juhtúrót. Aki ezt eszi, nem is hiányolja feltétlen a húst vacsorára, így a hamarosan következő böjti időszakban is szuper receptek ezek.Hozzávalók:Tonhalkrém: 3 kis doboz tonhalkonzerv2 ek. majonéz1 ek. tejföl1 kisebb lilahagyma2 ek. kapri- vagy olajbogyó2 ek. finomra aprított petrezselyem1 ek. finomra aprított snidling1 tk. mustár1 ek. citromlésó, borsA tonhalat villával összenyomkodom, majd kikeverem a majonézzel és a tejföllel. Hozzáadom a finomra aprított lilahagymát, a kapri-, vagy esetünkben olajbogyót, a zöldfűszereket és a mustárt. Sóval, borssal és citromlével ízesítem. Érdemes akár pár órával előbb elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek, de ha türelmetlen a társaság, akkor azonnal is fogyasztható.Fokhagymás juhtúró:25 dkg juhtúró3 gerezd fokhagyma2 ek. margarinEnnél egyszerűbb receptet keresve se találtok, ezt elhihetitek nekem. Mindössze annyi a dolgotok, hogy a juhtúrót villával összenyomkodom, és kikeverem a puha margarinnal, majd hozzáadom az áttört fokhagymát és már kész is.