Joghurtos sárgarépakrémleves

  • 2020.02.17.
  • 2

Újra készült egy "golyós leves", ezúton sárgarépából. Egészen nagy hasonlóság van a sütőtökkrémlevessel, de egy kicsit mégis más, röviden csak annyit, hogy sikere volt.Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma1 fej vöröshagyma60-80 dkg sárgarépanagyjából 1 liter alaplé, vagy húsleves, végszükség esetén víz1 tk. őrölt köménysó, bors3 dl natúr joghurt5 dkg fenyőmag vagy bármilyen más magElkészítési idő: 40 percA megtisztított és felaprított hagymát és fokhagymát olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom a felkarikázott répát és néhány perc alatt karamellizálom és felöntöm az alaplével. Fűszerezem köménnyel, sózom, borsozom, majd addig főzöm, amíg a répa megpuhul, nekem ez 20 percembe telt. Leveszem a tűzről, botmixerrel pürésítem, majd tálalás előtt összekeverem a joghurttal és a pirított magokkal tálalom.