Zöldséges paradicsomos húsgombóc

  • 2018.03.21.
  • 0

A héten megint megtudtam egy barátnőmről, hogy 160 grammos diétát kell kövessen, így gondoltam, akkor most jöjjön egy ilyen recept. Tudjátok, ezek a receptek 2 főre szólnak, de 3-nak is elég szokott lenni nálunk.Hozzávalók:35 dkg darált hús sertés vagy pulyka)1 tojás1-1 csokor bazsalikom és petrezselyem3 gerezd fokhagymasó, bors1 fej vöröshagyma50 dkg paradicsom20 dkg cukkini20 dkg padlizsán20 dkg kaliforniai paprikaElkészítési idő: 1 óraSzénhidráttartalom: 29 gramm/adagA húst elkeverem a tojással és a petrezselyemmel, 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. A hagymát apróra kockázom és megdinsztelem olívaolajon. Hozzáadom a kockázott paradicsomot, 1 dl vizet, összeforralom míg levet enged, sózom, borsozom, jöhet bele 1 gerezd zúzott fokhagyma és az aprított bazsalikom fele. A húsból gombócokat formálok, beleteszem a paradicsomszószba és lefedve 20 percig főzöm, majd átforgatom, hozzáadom a felkockázott zöldségeket és további 15 percig főzöm. A friss bazsalikommal tálalom, amennyiben szükséges még sózom és borsozom.