Gesztenyés körtelekvár

  • 2018.02.07.
  • 0

Lekvárt főzni általában nyáron szoktunk, de ősszel és télen is van rá lehetőség, csak a megfelelő hozzávalókat kell megtalálni hozzá :) Télen a legjobb lekvár a narancslekvár, ennek receptjét itt a blogon is megtaláljátok, de most mutatok egy őszi-téli lekvár ötletet is, amihez körtére és 100%-os gesztenyemasszára van szükségetek.

Hozzávalók 6-7 kis üveghez:1 kg körte45 dkg gesztenye25 dkg cukor1 vanília rúd1 cs. 3:1 dzsemfixElkészítési idő: 30 percA körtét meghámozom, felkockázom és egy kevés vízzel felforralom, hogy kissé megpuhuljon (amennyiben alapból puha, érett körtéket kaptok, úgy erre nincs szükség). Hozzáadom a gesztenyemasszát, a cukrot, a vanília kikapart magját és a dzsemfixet, majd együtt felforralom, igény szerint botmixerrel belemixelek attól függően, mennyire szeretném darabosra. Üvegekbe töltöm és 5 percre fejre fordítom őket, majd száraz dunsztban hagyom kihűlni.