Kéksajtos burgonyakrémleves

  • 2018.01.25.
  • 4

Ez volt a második leves recept amit a januári Nők Lapja Konyha magazinból elkészítettem. Igazán pikáns lett ez az egyszerű leves a kéksajttól, azt hiszem ezentúl burgonyakrémlevest már csak így fogok készíteni, kóstoljátok meg Ti is, nagyon gyorsan elkészül.Hozzávalók:60 dkg burgonya (pucolt mennyiség)1 szál póréhagyma1,2 l zöldségalaplé, vagy bármilyen más alaplé, vagy víz15 dkg kéksajt2 dl főzőtejszínsó, borsolívaolajElkészítési idő: 30-40 perc A felkockázott burgonyát és a karikázott póréhagyma felét a zöldséglével együtt felteszem főni, majd addig főzöm, míg a burgonya megpuhul. Ekkor hozzáadom a sajt felét, a tejszínt, sózom és borsozom, majd botmixerrel összeturmixolom. Kevés olívaolajon megpirítom a maradék karikázott póréhagymát és levesbetétként ezt, valamint a maradék sajtot tálalom morzsolva a leveshez.