Zöldséges paradicsomos lasagnette parmezánnal és mozzarellával 120/2.

  • 2017.10.12.
  • 6

Lasagne már sokféle készült a konyhámban, de lasagnette most először. Hogy mi is ez valójában? Az összetevői hasonlóak, mint a lasagne esetében, csak itt a tésztát, nem rétegezni kell, hanem "gyűrni".
Figyeljétek csak:
Hozzávalók:50 dkg lasagne lap4 sonkahagyma finomra vágva1 cukkini reszelve1 répa reszelve1 pici padlizsán3-4 szál újhagyma karikázva2 dl olívaolaj2 paradicsom forrázva és lehéjazva3-4 ek. aprított szárított paradicsom2 ek. pesto20 dkg paradicsomkonzerv10 dkg parmezán reszelve2-3 mozzarellasó, bors
Elkészítési idő: 60 percSütési hőfok: 200°A zöldségeket erős tűzön lepirítom, majd sózom, borsozom, aprított fokhagymával ízesítem. Hozzáadom a kockázott paradicsomot és a leturmixolt paradicsomkonzervet és ezzel tovább párolom, sűrítem a ragut.Sós, forrásban lévő vízben 2 perccel a főzési időnél rövidebb ideig főzöm a tészta lapokat, majd leszűröm és kevés olívával és a pestoval átforgatom.Egy tűzálló serpenyőben elrendezem a tésztát és a ragut, "kupacolom" , majd a tetejét megszórom parmezánnal és a tépkedett mozzarellával. Forró sütőben addig sütöm, míg a sajt megolvad és megpirul a tetején, ez nagyjából 20-30 perc. Forrón tálalom, megszórom aprított paradicsommal.