Tavaszi zöldséges rizs sütőben sütve 116/2.

  • 2017.10.16.
  • 5

Íme a "hagyományosabb" zöldséges rizses étel, ami ősszel is elkészíthető, legfeljebb spárga nélkül. Jó étvágyat!Hozzávalók:20 dkg paella rizs2 marék brokkoli1 marék bébispenót6 szál fehér és 6 szál zöld spárga1 marék laskagomba cikkekre vágva1 marék zöldborsó2 fej sonkahagyma aprítva2 gerezd fokhagyma aprítvafél cukkini kockázvafél padlizsán kockázva2-3 levél medvehagyma csíkokra vágva1 csokor petrezselyem durvára vágva1 dl fehérbor4-5 ek. olívaolaj3-4 csipet rozmaringsóElkészítési idő: 30 percSütési hőfok: 170°
A zöldségeket megpirítom, majd hozzáadom a fehérbort, és ha ez elpárolgott, akkor jöhet a rizs, majd a só és a rozmaring. Pár percig összeforgatom ,majd a rizs mennyiségéhez képest kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöm. Egy sütőpapírból kerek fedőt vágok rá, melyet középen kilyukasztok és így sütőbe helyezem, majd 10-12 percig sütöm, míg a rizs megpuhul. Amikor elkészült azonnal tálalom, de még hozzáadom a friss zöldeket.Tipp: Én reszelt feta sajttal megszórtam a végén az ételt.