Sült brokkoli mozzarellával és pármai sonkával 120/1.

  • 2017.10.09.
  • 9

Brokkolit szerintem csak sütni szabadna. Na jó, szeretem én nagyon a krémlevest is belőle, de a párolásnál ezerszer jobb a sütés, szinte magában elkészül, és az íze egészen más, sokkal sokkal finomabb. Mi vacsorának fogyasztottuk ezt az ételt, de akik diétásabban étkeznek, azoknak ebédre is kiváló fogás.Hozzávalók:1 nagy fej brokkoli3 ek. olívaolajsó, bors1 bivalymozarella vagy 2-3 mozzarella10 dkg pármai sonkachilis olívaolaj és balzsamecetspray a tálaláshozfriss bazsalikom
Elkészítési idő: 30 percSütési hőfok: 200°A brokkolit rózsáira szedem, majd félbe vágom őket, majd egy uzsonnázótasakban összerázom őket olívaolajjal, sóval és borssal és vágott felükkel lefele egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetem. Nagyjából 20 percig sütöm, amíg megpuhul, de még kissé roppanós marad és megpirul.Elrendezem tálon a brokkolit, rátépkedem a mozzarellát és a sonkát, majd meglocsolom olívaolajjal, megspriccelem a balzsamecettel és tálalom is.