Ázsiai zöldséges pirított tészta szójaszósszal és sült tojással

  • 2017.10.06.
  • 5

Ázsiai ételeket csak akkor szoktam készíteni, amikor a Lidl receptek között ez szerepel, de még egyikben sem csalódtunk ezt családilag mondhatom. Jöjjön most egy tészta étel, melynek a párját még nem készítettem el, de ami késik, nem múlik.Hozzávalók:50 dkg wok tészta3 felvert tojás1-2 répa csíkokra vágva1 cukkini csíkokra vágva1 piros paprika csíkokra vágva1 lilahagyma vékony cikkekre vágvabambuszrügy felvágva1 marék rózsáira szedett brokkoli1 marék csikokra vágott kelkáposzta4 gerezd fokhagyma vékonyra szelve1 tojásnyi gyömbér csíkokra vágva0,5-1 dl szójaszósz0,5 dl hoi sin szósz2-4 ek. chiliszósz2-4 ek. szezámolaj2-3 újhagyma karikázva4 dkg kesudió aprítva2 lime cikkezve és egy félnek a leve1 dl thai wok olajElkészítési idő: 30 percLobogó enyhén sós vízben 2-3 percig forrázom a tésztát, majd leszűröm, átöblítem és lehűtöm. Kevés wok olajat locsolok rá, hogy ne tapadjon, majd félreteszem. Palacsintasütőben megsütöm a tojást, majd vékony csíkokra vágom.
Lepirítom a zöldségeket, a gyömbért és a fokhagymát, majd hozzákeverem a tésztát és néhány perc további pirítás után jöhetnek a szószok (szója, hoi sin, chili, szezám). Az arányokkal saját ízlésünk szerint varriálhatunk, a lényeg, hogy krémes állagot kapjunk. Megszórom nagy adag aprított újhagymával, kesudióval, limelével meglocsolom, végül pedig jöhet a csíkozott tojás. Azonnal tálalom és néhány gerezd lime-ot is kínálok mellé.