Sültpaprika saláta grillsajttal 117/1.

  • 2017.09.25.
  • 5

Könnyed vacsora bármikor. Ez még egy diétásabb étrendbe is beilleszthető, és hamar el is készül.Hozzávalók:3 piros kaliforniai paprika3 sárga kaliforniai paprika10 dkg hámozott mandulakéshegynyi cayenne bors1 csokor petrezselyem1 csokor bazsalikomfél dl olívaolajsó, bors2 doboz grill sajtElkészítési idő: 30 percSütési hőfok: 220°, grill fokozat A paprikák magját eltávolítom, majd meggrillezem a sütőben kb 15-20 perc alatt. Kiveszem, tálba teszem és fóliával lefedem, így pár perc múlva könnyen lehúzható lesz a héja. Miután meghámoztam felcsíkozom, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal és megszórom petrezselyemmel valamint bazsalikommal.A paprika sülése alatt száraz serpenyőben megpirítom a mandulát, amit összekeverek egy csipet cayene borssal. Az aprított zöldfűszereket botmixerrel pürésítem az olívaolajjal, így egy krémet kapok, melyet majd tálaláskor használok.A sajtot felszeletelem és forró serpenyőben szintén meggrillezem az utolsó pillanatban, a salátára rendezem és meglocsolom a zöldfűszeres krémmel.