Olvadó forró sajt savanyított zöldségekkel és salátával 113/1.

  • 2017.09.29.
  • 5

Sült camembert sajtot már többször készítettem, ez is egy ilyen recept, a lényeg azon van, hogy jó minőségű sajtot süssetek meg és akkor garantált a siker. Ebben a bejegyzésben azonban nem is ez a fontos, hanem a savanyított zöldség. Érdekes ízhatás, más mellé is fogyasztható mint savanyúság, próbáljátok ki.Hozzávalók:1 Carré de l`Est sajt (vagy bármilyen más jó minőségű camembert sajt)3 répa rudakra vágva1 vöröshagyma cikkekre vágvanegyed fej fejes káposzta cikkekre vágva1 édeskömény cikkekre vágva2 dl ecet2 dl víz10 dkg cukor1 kk. só4 gerezd fokhagymabagett pirítva3 marék madársalátafél fej lilahagyma vékonyra szelve1 citrom leve1 ek. olívaolajElkészítési idő: 30 percSütési hőfok: 180°A savanyított zöldségekhez darabolom a répát, káposztát, édesköményt, hagymát, majd összeforralom az ecetet, a cukrot és a vizet és amikor már forr, beledobom a zöldségeket, majd két percig forralom és utána hagyom langyosra hűlni. Ekkor üvegbe töltöm és így hetekig eláll a hűtőben.A sajthoz előmelegítem a sütőt, majd egy méretben hozzá passzoló kisebb tűzálló tálat kibélelek sütőpapírral és dobok a sajt mellé pár gerezd fokhagymát, majd visszahajtom a sütőpapírt és összetűzöm tűzőgéppel. Így sütöm nagyjából 20 percig, majd az utolsó 5 percben beteszem mellé a bagett szeleteket is.Készítek egy kevert salátát: madársalátából, hajszálvékonyra vágott lilahagymából, meglocsolom pár csepp citromlével és olívával. A forró sajtot azonnal tálalom a hűvös savanyított zöldségekkel, a pirított bagettel és a salátával.