Langyos sült spárgasaláta mozzarellával 114/1.

  • 2017.09.26.
  • 1

Ez egy olyan páros sajnos megint amit nehéz összehasonlítani: desszert és könnyed vacsora, de nekem mind a kettő ízlett, viszont a vacsi nekem jobban tetszett, csak most még elég nehéz lesz spárgát szereznetek, de remélem emiatt várni fogjátok a spárga szezont, illetve ha jól keresitek találtok, én néha a Lidl-ben vagy a Sparban szoktam látni. Hozzávalók:50 dkg apró szemű újburgonya
1 csomag zöld spárga12 gerezd fokhagyma héjastulolívaolajsó, bors25 dkg koktélparadicsom2 szívsaláta1 citrom reszelt héja5 dkg fekete olajbogyó1 csokor petrezselyem1 csokor bazsalikom2 mozzarellaElkészítési idő: 30 percSütési hőfok: 220°A krumplit félbe vagy negyedekbe vágom mérettől függően, összeforgatom az olívaolajjal, fokhagymákkal, sóval, borssal és egy sütőpapírral bélelt tepsire szórom és 35 percig előmelegített sütőben sütöm.
A zöld spárgának letöröm a szárát, azt a részt ami fásnak tűnik és amikor a krumpli sütéséből már letelt 20 perc, akkor mellé szórom a spárgát. A megsült zöldségeket összekeverem a félbevágott paradicsommal, a sült fokhagymákkal, a reszelt citromhéjjal, olajbogyóval és az aprított zöldfűszerekkel, majd beleforgatom a levelekre szedett szívsalátát is.
Egy nagy lapos tálra rendezem, a tetejére rátépkedem a mozzarellát.