Házi tarhonya bográcsban mangalica kolbásszal és burgonyával 107/2.

  • 2017.09.29.
  • 6

Íme még egy bográcsos étel, hátha lesz még hétvégén jó idő, de ha nem akkor lábosban is elkészíthető, nekem sajnos végül abban kellett csinálnom, de így is finom lett, csak a füstös íz maradt el.Hozzávalók:40-50 dkg házi jellegű tarhonya12 dkg mangalica kolbász karikázva12-15 dkg sertészsír2 vöröshagyma apróra vágva3 gerezd fokhagyma aprítva1 kk. erőspaprika pehely2-3 nagyobb burgonya kockázva2 paradicsom kockázva3 paprika (esetleg 1 erős) kockázva
8 dkg húsos szalonna kockázvafűszerpaprikaőrölt köménysóElkészítési idő: 90 percAmennyiben van lehetőségünk bográcsban készíteni ezt az ételt, úgy a tűzrakással kezdünk.
A bográcsba vagy a lábosba teszem a zsírt, ezen megpirítom a tarhonyát, de állandóan kevergetem, hogy egyenletesen piruljon. Amikor már szép aranybarna hozzáadom a burgonyát és a hagymát, majd pár percig tovább pirítom. Közben ízesítem sóval, köménnyel paprikapehellyel, fokhagymával. Amikor már érezzük a hagyma illatát hozzáadom a karikákra vágott kolbászt és szalonnát, paradicsomot és paprikát, majd még pár percig pirítom és a legvégén ízesítem fűszerpaprikával és felöntöm a tarhonya mennyiségéhez képest két és félszer annyi vízzel. Megvárom amíg felforr, még sózom ha szükséges, majd letakarom és csendesen forrdogálva 20-30 percig főzöm, míg a tarhonya megpuhul. Uborkával vagy egyén savanyúsággal tálalom.