Faszénen grillezett pácolt csirkecomb és -mell grillzöldségekkel 108/1.

  • 2017.09.15.
  • 8

Ezt a receptet nem nagyon mondanám ördöngös feladatnak, nem is inkább recept, inkább összeállítás, hiszen már pácolt húst kellett vennem hozzá. Használjátok ki a nyárvégi hétvégéket és grillezzetek még egy utolsót.Hozzávalók:50 dkg pácolt csirkemell50 dkg pácolt csirkecomb3 cukkini kétujjnyi szeletekre vágva3-3 piros és sárga húsú paprika félbe vágva
3 lila hagyma cikkekre vágva3 vöröshagyma cikkekre vágva 5-6 gerezd fokhagymasó, bors, csipet cukor2 fejes saláta2 citrom4-5 dl olívaolaj1 csokor petrezselyemElkészítési idő: 2 óraA zöldségeket egy nagy tálba helyezem és összeforgatom kevés olívaolajjal, pár csepp citromlével, sóval, cukorral.Faszénnel feltöltöm a grillt, begyújtom, majd 15-20 percet várok, amíg parázs lesz belőle és szépen eloszlik. Felpakolom a húsokat (amennyiben csontos a comb, azt már 5-6 perccel előbb érdemes feltenni a tűzre) és a zöldségeket, majd 5 perc után nagyjából megfordítom a hússzeleteket, majd újra ennyi ideig sütöm a másik felét is.
A zöldségekhez készítek egy pácot: olívaolajat, citromlevet, reszelt fokhagymát, petrezselymet keverek össze, amit végül borsozok is.Amikor minden elkészült, csak tálalni kell :)