Erdei gyümölcsös "túrótiramisu" 114/2.

  • 2017.09.27.
  • 6

Íme a vacsora párja a desszert, kóstoljátok meg. Én fél adagot csináltam, de az is napokig elég volt kettőnknek.Hozzávalók:5-6 zabpelyhes kekszeper, málna, szeder, áfonya40 dkg babapiskótamártólé:6 dl víz15-20 dkg barnacukor3-4 marék fagyasztott málnafél dl brandy vagy konyak2-3 csipet sótúrókrém:1 kg túró
30-45 dkg tejföl5 tojássárgája15 dkg cukor1 citrom héjaElkészítési idő: 30 percA mártólével kezdem: cukorszirupot főzök a barnacukorból és a vízből, majd 3-4 percig főzöm, amíg picit besűrűsüdik. Ha elkészült, beledobom a málnát, ízesítem citromhéjjal és citromlével, turmixolom és leszűröm, igény esetén hozzáadom a brandyt vagy konyakot.A túrókrémhez áttöröm a túrót, hozzákeverem a tejfölt és kézi mixerrel krémesre keverem, olyan állagúra mint a mascarpone. Habosra keverem a tojássárgákat a cukorral és a túrókrémhez adom, majd jöhet a citromhéj és lé.A desszertet úgy állítom össze, mint egy klasszikus tiramisut: egy réteg málnás lébe mártott babapiskóta, egy réteg krém, majd piskóta és ismét krém, és ezt addig rétegezem, amíg krém lesz a tetején. Hűtőbe teszem egy éjszakára, majd fogyasztás előtt ráreszelem a kekszeket, mint a kakaóport. Kanállal szaggatom és gyümölcsökkel kínálom.