Barackos grízfelfújt

  • 2017.09.11.
  • 4

Édes ételt ebédre ritkán készíthetek, mert azt általában desszertnek tekinti a család, de azért töretlenül próbálkozom. Ez a grízfelfújt hasonló a rizsfelfújthoz, de valóban kell hozzá a felvert tejszínhab, az könnyít a tömörségén.Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű formához:8 dl tej6 dkg cukor10 dkg gríz3 dkg vaj3 tojás szétválasztvafél citrom reszelt héja30 dkg őszibarack (ez a magozott mennyiség) felkockázva4 dl hideg habtejszín felverve Elkészítési idő: 25 perc+25-30 perc sütésSütési hőfok: 170°Egy sűrű tejbegrízt készítek: felforralom a tejet, hozzáadom a grízt és a cukrot és puhára főzöm a grízt, majd belekeverem a vajat, a tojássárgákat és a citromhéjat. Végül beleforgatom a felvert fehérjékből készült habot és a barackot.Vastagon kivajazott hőálló tálba öntöm, majd kb. fél óra alatt megsütöm. Felvert tejszínnel és kockázott barackkal tálalom.