Balatonszemesi kovászos uborka krémleves 101/2.

  • 2017.09.01.
  • 2

Kicsit ódzkodtam ettől a levestől, mert a kovászos uborka sem a kedvencem, azt szerettem,a mit Édesanyám készített, de azért megpróbáltam, és a végeredmény pozitív csalódás volt. Jéghidegen, a talán utolsó ilyen meleg hétvégére tökéletes választás, próbáljátok ki, mi pirított zsemlekockát is tettünk bele ;)Hozzávalók:8-10 kovászos uborka
5 dl ubokralé3 dl víz (ez lehet 4 dl is, ha nagyon intenzív az uborkalé)1 nagy doboz Pilos görög joghurt1 gerezd reszelt fokhagymapirított bacon a tetejérekapor, menta díszítésnek igény szerintAz uborkát apróra kockázom, hozzáadom a levét, a vizet, a fokhagymát és a joghurtot, majd turmixxal vagy botmixerrel simára turmixolom és igény szerint átszűrjük (én nem szűrtem át). Pár órára hűtőbe teszem, hogy teljesen lehűljön.
A bacont megpirítom és ezzel valamint friss zöld fűszerekkel tálalom.