Nyári saláta pirított kukoricával, ropogós szalonnával és friss sajttal 101/1.

  • 2017.08.09.
  • 4

A 100 receptpár egy közel két éves korszakot ölelt fel a lidlkonyha receptsorozatában, mely után stílust is váltottak a videók terén, a honlapon és a szlogen is változott: Ahány otthon, annyi konyha.Mivel a kétgyermekes anyaság miatt kicsit elmaradtam a publikálásban és vannak olyan receptek, amik várakoznak még az elmúlt egy évből, úgy döntöttem, hogy nem a múltat próbálom behozni, hanem igyekszem az aktuális recepteket megosztani veletek, és majd közte adagalom az elmaradást is :) Ennek értelmében viszont az állásközlést is befejezem mostantól, csak élvezzétek a recepteket és ha meghoztam a kedvetek hozzá, akkor készítsétek is el :) Hajrá! Jöjjön egy aktuális kukoricás recept.Hozzávalók:4 cső kukorica12 szelet baconszalonna1 csokor petrezselyem5-6 szem koktélparadicsom
4 marék madársaláta8 szelet bagett1 gerezd fokhagyma1 ek. vaj1 ek. méz1 ek. magos mustár1 dl olívaolaj2 citrom héja és leve
10 dkg krémfehér sajt2-3 csipet cukorElkészítési idő: 30 perc A kukoricákat megfőzöm: egy pár szép levelet leteszek egy lábos aljára, rá jöhetnek a kukoricák, még pár levél, majd felöntöm hideg vízzel és lefedve felteszem főni, majd forrástól számított 10 percig főzöm és hagyom kihűlni a saját levében. Amikor kihűlt könnyen félbe lehet törni, majd egy éles késsel igyekszem egyben levágni a szemeket. Serpenyőben megpirítom a szalonnát (ehhez kaptam egy jobb, nem fröcskölős, egyenletesen sülő ötletet öcsikémtől: melegszendvicssütő grill lapjával, legközelebb kipróbálom). Majd a szalonna zsírjához adok egy kanálnyi vajat és megpirítom benne egy-két perc alatt a kukoricalapokat, és kevés cukrot szórok rá.Kiveszem ezeket is és a visszamaradt zsiradékon megolvasztok egy kevés mézet, belekeverem a mustárt, az olívaolajat és a petrezselymet, ízesítem sóval, citromlével és citromhéjjal.
Tálaláskor alulra helyezek pár szelet pirított bagettet, amit bedörzsölök fokhagymával, elrendezem rajta a kukoricát, a szalonnát, morzsolok rá krémfehér sajtot, teszek a tetejére egy kevés madársalátát, cikkekre vágott paradicsomot, és meglocsolom a salátaöntettel.