Mézes krémtúró vaníliás-fehérboros almakompóttal 104/2.

  • 2017.08.25.
  • 0

A másik desszert, önmagában egy tipikus gyerekkori desszert, gyermekeinknek adtam is belőle, a boros kompótot csak mi ettük hozzá, azért azzal valóban különlegesebb volt.Hozzávalók:3 piros héjú alma3 dl száraz fehérbor2 dl víz1 citrom leve és pár karika1 rúd vaníliarúd2 ek. keményítő30 dkg zsírszegény túró15 dkg joghurt5 ek. méz25 dkg habtejszín felverve
Elkészítési idő: 30 percAz almákat meghámozom, héjukat nem dobom el, apróra felkockázom a gyümölcsöt és meglocsolom citromlével, hogy ne barnuljon meg. Felteszem a bort és a vizet, egy kevés barnacukrot, a vanília kikapart magjait és az almahéjakat néhány karika citrommal főni. A felére redukálom, ha elkészült leszűröm és egy kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítem. Hozzáadom a felkockázott almát és egy percig forralom, hogy hőt kapjon, de maradjon ropogós. Tálalásig félreteszem.A túrót elkeverem a mézzel, a joghurttal és botmixerrel pürésítem, majd lazán hozzákeverem a felvert tejszínhabot. Csatos üvegben (vagy pohárban) tálalom, kb. a pohár kétharmadáig töltöm, majd a tetejére jöhet az almakompót. Hűtőbe teszem, és amikor megkívánom már ehetem is.