Lisztmentes, chilis-fahéjas brownie 58/1.

  • 2017.08.31.
  • 5

Ez a süti kislányunk névnapján készült... még tavaly :), mert van a családban gluténérzékeny, így ez számára is tökéletes édesség volt. Nem nagyon chilis, épp csak az utóízében lehet érezni.Hozzávalók:4 dkg keményítő3 dkg kakaócsipet fahéjcsipet cayenne borssó3 tojás12 dkg nádcukor10 dkg vaj30 dkg étcsoki8 dkg erdei mogyoró
Egy tálban elkeverem a száraz anyagokat, egy másik tálban pedig habosra a tojást és a cukrot. Vízgőz felett megolvasztom a csokit és a vajat, majd a tojásos masszához keverem, hozzáadom a száraz keveréket és az aprított mogyorót. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 20*30 cm) öntöm a masszát, majd 180°-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm és szeletelés előtt teljesen kihűtöm, ezért érdemes előző este elkészíteni.