Kefír panna cotta mézes őszibarackkal 102/2.

  • 2017.08.19.
  • 3

Készítettem már panna cottát több alkalommal. Ez a kefíres változat nagyon gyors és egyszerű volt, finom is, de nem hasonlított a megszokott panna cotta ízvilághoz. Szeonális gyümölcsökkel készítsétek, jelenleg barackkal és áfonyával.Hozzávalók:7-7,5 dl kefír0,7 dl víz4 ek. méz2 citrom reszelt héja3 db lapzselatin, vagy 1 csomag expressz zselatinmézes őszibarack:2 őszibarack2 nektarin3 ek. méz1 citrom leve és héja1 doboz áfonya (én az áfonyát lecseréltem Édesapám kertjéből friss málnára)Elkészítési idő: 20 perc+legalább 4 óra hűtés A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatom (az expressz zselatint a zacskón leírtak szerint készítem elő). A vizet és a mézet egy kis lábasban összeforralom és szirupot főzök belőle. A zselatint feloldom a szirupban, hozzáadom a simára kikevert kefírhez és belekeverem a reszelt citrom héjat. Poharakba töltöm és legalább 4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe teszem.
Az őszibarackot és a nektarint felkockázom, összeforgatom a mézzel és a citrom levével és héjával, majd tálaláskor a panna cottára kanalazom és áfonyával (vagy málnával) díszítem.