Fűszeres sült pulykaszárny őszi tepsis zöldségekkel 100/1.

  • 2017.08.06.
  • 1

Látjátok ezt? 100-dik recept párosnál tart a sorozat. Ezt a számot már nagyon régen érték el, én a publikálásban mostanra jutottam el ehhez, de büszkeséggel tölt el, és köszönöm, hogy Ti is ösztönöztök arra, hogy újra és újra elkészítsem a recepteket és ide meg is írjam őket.Ugyan a zöldségek őszieknek vannak titulálva, de ma már nagyjából bármikor bármi kapható az üzletekben, illetve ezt a húst akár nyári zöldségekkel is ki lehet próbálni, szóval hajrá.Hozzávalók:4 pulykaszárnyközépsó, bors4 ek. olívaolaj2 ek. szójaszószfél narancs leve és héja1 kk. pirospaprikacsipetnyi fahéj50 dkg burgonya hosszában cikkekre vágva2 sárgarépa
2 fehérrépa1 zellergumó2 lilahagyma
1 fej fokhagymafél narancs karikázva4 ek. olívaolajsó, borstálaláshoz 10 dkg feta sajt és friss petrezselyemA sütőt előmelegítem 180°-ra. A pulykaszárnyakat sózom és borsozom. Összekeverem az olívaolajat, a szójaszószt, a narancslevet és héjat, a pirospaprikát és a fahéjat, majd alaposan bedörzsölöm vele a húsokat és tepsire teszem, alufóliával lefedem és 35-45 percig sütöm. Ekkor kiemelem a húsokat és tepsire teszem a zöldségeket, melyeket előtte egy uzsonnás tasakban összeforgatok olívaolajjal, sóval és borssal. Erre fektetem a szárnyakat, a hőfokot felemelem 200°-ra és fedő nélkül további 45 percig sütöm amíg minden pirosra sül. Tálaláskor morzsolt feta sajtot és aprított petrezselymet szórok rá.