Fetával és szardíniával töltött fokhagymás cukkini 103/2.

  • 2017.08.21.
  • 8

Íme a másik görög étel, ami a halkedvelőknek kedvez igazán, de nálunk még azok is jó ízzel megették, akik nem igazán halasak :)Hozzávalók:4 közepes méretű cukkini5-6 fokhagymagerezd2 paradicsom forrázva, héjazva4-5 szardínia
1 marék feta sajt2 szál újhagyma apróra vágva1 csokor petrezselyem aprítva1 dl olívaolaj8 szelet bagettsó, borsElkészítési idő: 30 percSütési hőfok: 200°A cukkinik száras részét levágom, talpat csinálok neki, hogy ne billegjen és a felső egyharmadát levágom, ez lesz a teteje. A belsejét kikaparom és félre teszem, enyhén sós és zúzott fokhagymás vízben pár percig főzöm az alját és a tetejét, majd ha elkészült hagyom langyosra hűlni. A paradicsomokat negyedbe vágom, kivágom a magházat.
Kevés olívaolajon hirtelen megpirítom a cukkinik kikapart belsejét, hozzáadom a paradicsom magjait és tovább párolom, sózom, borsozom, adok hozzá aprított fokhagymát, majd ha kész felaprítom. Hozzáadom a szardellát és lassan hozzácsurgatom az olajat, majd belekeverem a fetát és a paradicsom húsos részét, az újhagymát és a petrezselymet. Beletöltöm a cukkinikbe, ráteszem a tetejét és tálalás előtt pár perccel beteszem a sütőbe átmelegedni, de nem sütni. Frissen meglocsolom olívaolajjal és megszórom borssal.