Sertéssültes tál zöldséges rizzsel 99/1.

  • 2017.07.18.
  • 1

Két igazán húsos étel következik, ez a családunk férfi tagjainak nagyon elnyerte tetszését. A Lidl-ben kapható így csomagban többféle sertés hús szelet, de természetesen külön-külön is beszerezhetők, ezen a tálon biztos, hogy mindenki talál magának kedvére való ételt :)Hozzávalók:1 kg sertéshússzelet vegyesen (tarja, karaj, comb) kb. 6-8 szelet3 sonkahagyma finomra vágva2 gerezd fokhagyma apróra vágvafél dl fehérbor2 dl híslevescsipetnyi őrölt kömény, cayenne bors, fűszerpaprika10 dkg liszt3 tojás felverve20 dkg zsemlemorzsa8 dkg sárgarépa kockákra vágva8 dkg cukkini kockákra vágva20 dkg rizs8 dkg kukorica konzerv8 dkg fagyasztott zöldborsó1-2 ek. vaj1 csokor petrezselyem aprítva
2-3 dl olajsó, borsSertéscomb:Kevés olajon serpenyőben megpirítom, majd kiveszem és ugyanabban a serpenyőben megpirítom a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadom a fehérbort és az alaplevet, sózom, borsozom és visszateszem bele a combokat, majd alufóliával lefedve 30-40 percig párolom.Sertéstarja:Enyhén sózom és borsozom a szeleteket, megszórom köménnyel, cayenne borssal és paprikával. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a szeleteket, megkenem olajjal, majd a sütőt grill fokozatra állítom és 200°-on, mindkét oldalát aranybarnára sütöm, ez oldalanként kb 5-5 perc.Sertéskaraj:A húst enyhén sózom és borsozom, majd klasszikusan bepanírozom és forró olajban kisütöm. Fontos, hogy ezt frissen készítsd el és ne nagyon klopfold ki a húst!
Kevés olajon megpirítom a kockázott zöldségeket pár percig, majd hozzáadom a rizst, sózom és kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm. Amikor felforrt, hozzáadom a kukoricát és a borsót, majd lefedve kb. 15 percig párolom. Amikor elkészült, frissen aprított petrezselyemmel megszórom és egy kis evőkanál vajat keverek bele.