Zöldséges sertésragu sárgarépás burgonyapürével 90/1.

  • 2016.11.18.
  • 0

Két olyan receptet halogattam már jó ideje, melynek közös alapanyaga a karalábé. Mivel én most ilyen puffasztó K-betűs ételeket nem ehetek, ezért elnapoltam a recepteket, de végül úgy döntöttem, hogy a páros ezen ételét elkészítem csak karalábé nélkül, mert az nem a főszereplő.Hozzávalók:2 ek. olaj1 vöröshagyma finomra aprítva2 gerezd fokhagyma finomra aprítva1 ek. fűszerpaprika1 kk. kakukkfű50 dkg sertésgulyáshús (comb vagy lapocka)4 sárgarépa1 karalábé (nálam ez maradt ki)
3 dl alaplé vagy víz1 kg burgonya1 dl tej5 dkg vajsó, borsEgy öntöttvas lábosban (természetesen simában is lehet) üvegesre dinsztelem a hagymát és a fokhagymát, sózom, majd hozzáadom a paprikát. Beleteszem a húst és a kakukkfüvet, valamint a maghámozott és nagyobb kockákra vágott répát (2 db)és karalábét. Felöntöm 3 dl folyadékkal és
140°-os sütőben 2 óra alatt, lefedve puhára párolom (ezt én nem a sütőben csináltam, hanem a tűzhelyen egy sima lábosban kb. 45 perc alatt).A burgonyát és a maradék 2 répát felkockázom és sós vízben puhára főzöm, majd áttöröm és a tejjel, valamint a vajjal, sóval, borssal pürét készítek belőle, amit habzsákba töltök. Egy hőálló tálba öntöm a húsragut és befedem a habzsákból kinyomkodott pürével, majd 200°-on 15 percig sütöm.