Pikáns kuszkuszsaláta csicseriborsóval és kecskesajttal 91/2.

  • 2016.11.24.
  • 3

És a második saláta recept. Ennek az alapja a kuszkusz, amit még sose készítettem és nem is ettem. Amikor a kész salátát megkóstoltam, nem voltam elragadtatva, sőt, nem igazán ízlett, pedig vendégeket vártunk vacsorára, így elég ciki volt, de szerencsére volt másik fogás is. Viszont mire oda jutottunk pár órával később, hogy megegyük, finom lett, lehűlt, és összeértek az ízek. Viszont ebből is csak fél adagot csináltam és az is rengeteg volt.Na, de azért nem ez nyert, hanem a bulguros, így az állás 46-36.Hozzávalók:15 dkg csicseriborsó2 babérlevél1 fej hagyma30 dkg kuszkuszfél dl olívaolajcsipet fahéjcsipet paprikacsipet cayenne bors1 kk. friss reszelt gyömbér1 kk. római kömény (egész aprítva)fél lilahagyma1 marék újhagyma1 piros kaliforniai paprika apró kockákra vágva1-1 csokor snidling és petrezselyem aprítva15 dkg kecskesajt3-4 ek. olajos mag aprítva1 citrom héja és leve3 gerezd fokhagymasóA csicseriborsót előző este beáztatom, majd másnap leszűröm és megfőzöm kétszeres mennyiségű vízben. Adok hozzá 2 gerezd fokhagymát, babérlevelet, félbevágott hagymát és sót. Forrástól számított 20-25 percig főzöm, ha elkészült, leszűröm, de a levet félre teszem. 1 bögrényit egy lábosban felforralok, majd ugyanekkora bögrényi kuszkuszt hozzáadok, leveszem a tűzről és 5 percig lefedve hagyom párolódni.Kevés olajat, római köményt, fahéjat, paprikát, cayenne borsot, reszelt fokhagymát és aprított gyömbért elkeverek. Ezt hozzáadom a kuszkuszhoz, majd jöhet bele még só, a borsó és az aprított zöldségek. Kézzel tépkedett kecskesajttal, citromlével, olívaolajjal, reszelt citromhéjjal és aprított magvakkal megszórom.