Sajttal-sonkával töltött ropogós csirkemellszendvics savanyított sárgarépával 80/1.

  • 2016.10.20.
  • 6

Két vacsoraötlet következik. Amikor ilyen fogások vannak a sorozatban barátainknak mindig jó dolguk van, vagy legalábbis azt mondják örülni szoktak neki. :)Ez a szendvics igazából olyan, mintha gordon bleu-vel lenne töltve. Nem igazán rajongok a rántott ételekért, de azért néha szívesen eszek egy rántott húst vagy sajtot. Ezt nekem elég nehéz volt eltalálni, hogy mikor sült már át, mert a töltelék miatt vastagabb volt, mint egy átlagos hús, de végül csak sikerült és finom is lett.Hozzávalók:40 dkg csirkemell12 dkg csirkemellsonka12 dkg ementáli sajt8 dkg liszt fűszerekkel - 1 kk. paprika, 1 kk. cayenne bors, 1 kk. fokhagymapor, 1 kk. fehérbors, 1 kk. római kömény apróra vágva
3 tojás2 ek. joghurt8 dkg zsemlemorzsa2-3 dl olaj8 szelet kenyér5 ek. majonéz3 ek. magos dijoni mustár2 marék rukkolasaláta 2 mozzarella szeletelve savanyított répához:3-4 répa reszelve1 dl ecet2 dl víz7 dkg cukor3 dkg mazsolafél narancs héjaA csirkemellet hosszában 3-4 szeletbe vágom, majd kiklopfolom és sózom. két csirkemell közé teszek 1-1 szelet sonkát és sajtot, majd félbehajtom, lisztbe, joghurttal elkevert tojásba és zsemlemorzsába forgatom, majd forró olajban kisütöm és hagyom kihűlni.A répát nagy lyukú reszelőn lereszelem, felforralom az evetet, a vizet, a cukrot és a sót, majd amikor már forr, beledobom a répát és pár percig forralom, majd félrehúzom. Hozzáadom a mazsolát és a narancshéjat, majd csatos üvegbe teszem és legalább egy napig hűtőben érlelem.A kenyeret vékonyra szelem, megkenem egy kevés mustárral ízesített majonézzel. Beleteszem a langyos csirkemellet, a salátát és a mozzarellát, majd beborítom a másik kenyérrel. Becsomagolom és a répával fogyasztom.