Bódvalenkei túrókrém friss zöldségekkel 77/1.

  • 2016.10.10.
  • 8

A következő két túrókrémet egy vacsora keretében készítettem el, és nagy volt a versengés :) Mindig is szerettem az efféle "kenceficéket", sokkal egészségesebbnek gondolom őket, mint a különféle felvágottakat. Nehéz volt eldönteni melyik legyen a győztes, de majd elárulom :)Hozzávalók:25 dkg krémes állagú túró25 dkg juhtúró4 ek. olívaolaj2 dl tejföl vagy görög joghurt2 főtt tojás apróra kockázva2 zöld kaliforniai paprika1 lilahagyma apróra vágva1 paradicsom apróra vágva1-1 csokor snidling, petrezselyem és kaporsó, bors
friss zöldségek és abonettA zöldségeket (sárgarépa, uborka, retek, paradicsom, újhagyma) hasábokra vágom, vagy félbe, az abonettet is odakészítem.A kétféle túrót simára keverem az olívaolajjal és a tejföllel. Hozzáadom az aprított tojást, a zöld paprikát, a lilahagymát és a paradicsomot. Sózom, borsozom, majd hozzáadom az aprított zöldfűszereket és legalább fél órára hűtőbe teszem, majd az abonettel és a zöldségekkel tálalom.