Joghurtos palacsinta mézes-gyömbéres körtekompóttal 72/1.

  • 2016.09.29.
  • 0

Nem sűrűn csinálom én hétvégén a reggelit, ez általában férjem feladata szokott lenni, de azért vannak alkalmak amikor igyekszem meglepni, csak ilyenkor korábban kell felkelnem, mint ő, de azért sikerül. Ilyen reggelen készült el ez a joghurtos palacsinta is. Maga a palacsinta csak frissen az igazi, de nem volt annyira különleges, viszont a körtekompót annál inkább.Hozzávalók:4,5 dl natúr joghurt1 tojás1 ek. cukor1 ek. méz12 dkg lisztsófél citrom reszelt héja1 tk szódabikarbóna 1 tk. citromlében feloldvafél dl olaj a sütéshezkörtekompóthoz:1,5 dl víz6 dkg mézfél citrom leve2 cm friss gyömbér3 körtetálaláshoz:2 ek. mézfél rúd vanília4 dl joghurt
A palacsintatésztához robotgéppel elkeverem a joghurtot, a tojást, a cukrot, a mézet, a lisztet, a sót, a citromhéjat és a szódabikarbónát. Egy serpenyőben kb. 2 ek. olajon elkezdem sütni púpos evőkanalanként a palacsintákat, melyekből kb. 8 cm-es korongok lesznek. Lefedem és kb. 3 percig sütöm, majd megfordítom és a másik felét is megsütöm, papírtörlőre szedem.A kompóthoz összeforralom a vizet, a mézet, a citromlevet és a gyömbért, néhány percig főzöm, majd beledobom a kockázott körtét, és addig főzöm, míg a körte puha, de feszes marad.A joghurtot elkeverem a mézzel és a vanília magjaival, majd ezt tálalom a palacsinta a körtekompót mellé.