Körtés eperlekvár

  • 2014.06.17.
  • 0

Íme az újabb lekvár, remélem még nem unjátok,
mert lesz még jó pár, csak lassan bővíteni kellene a kamrámat :) Ez most kivételesen nem abból a könyvből van, ezt már Anyukámmal tavaly is kipróbáltuk és olyan nagy sikere volt, hogy idén újra megcsináltuk.Hozzávalók 4 db üveghez (2dl/üveg):85 dkg eper30 dkg körte (kb. 3 nagyobb darab)1 dl limonádé50 dkg cukor1 Dr. Oetker dzsemfix (3:1)Az epret és a körtét megmosom, az epret megtisztítom, a körtét meghámozom, kimagozom és mindkettőt felkockázom. A gyümölcsöket, a 2 ek. cukorral elkevert dzsemfix-el együtt felforralom, majd amikor már forr, hozzáadom a maradék cukrot és 3-5 percig forralom. Ezután üvegekbe töltöm, és 5-10 percre fejre állítom.Tipp: Én nem akartam, hogy nagyon darabos maradjon, így beleturmixoltam botmixerrel.