Kókuszos cseresznyedzsem

  • 2014.06.12.
  • 8

Íme egy újabb lekvár, szintén a már korábban említett könyvből... ez is remek recept :) Eredetileg jóval több cukorral volt, de én ezt diétásabbra vettem, és így is nagyon finom lett, bár tény, hogy nekünk extrán édes cseresznyénk van a Balatonon.Hozzávalók 3 kisebb üveghez (2 dl/üveg):1 kg magozatlan cseresznye1 citrom leve, vagy 2 ek. citromlé40 dkg cukor1 Dr. Oetker dzsemfix (3:1)1 ek. kókuszreszelékA cseresznyét, megmosom, kimagozom. A felét egy kevés (kb. 1 dl) vízzel pürésre főzöm. Amikor ez kész, hozzáadom a maradék cseresznyét, a cukrot és a dzsemfixet, valamint a citromlevet. Felfőzöm és 5 percig hagyom zubogva főni, majd az utolsó percnél belekeverem a kókuszreszeléket.Tiszta üvegekbe töltöm, lezárom, és 5-10 percre fejre állítom őket, majd hagyom teljesen kihűlni.