Kalácspuding

  • 2014.05.03.
  • 3

Húsvétra vettünk mi is kalácsot, mint itt a blogon láttátok, én is sütöttem, és még férjem mamájától is kaptunk egy hatalmasat, így kezdtünk kicsit telítődni. Találtam egy nagyon jó újra hasznosítási receptet, melyet ebédre én is elkészítettem. Igen, jól hallottátok, ebédre, én készítettem... ugye, hogy lassan teljesen visszatérek? :)Hozzávalók:kb. 30-40 dkg kalács3 tojás3 dl tej5 dkg margarin5 dkg cukor 2 ek. porcukorfél üveg barackbefőttízlés szerint fekete ribizli lekvárEgy hőálló tálat kivajazok, majd az összetördelt kalácsból egy réteget szétszórok benne. Összekeverem a tojások sárgáját, a cukorral, az olvasztott margarinnal és a tejjel. A felét rákanalazom a kalácsra, majd ráhelyezem a barackot. Ezután jön még egy réteg kalács, a tejes keverék másik fele és a lekvár. A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd hozzáadom a porcukrot és azzal még tovább verem. 200°-on 15 percig sütöm a kalácspudingot, majd kiveszem, rákanalazom a habot és további 5 percig sütöm.