Reuben szendvics

  • 2013.06.13.
  • 5

Csak, mert megint nem egyszerű vacsira vágytam:) Ezt a receptet a Stahl magazinban találtam, de azért, mint mindig, kicsit átalakítottam:)Hozzávalók két szendvicshez:4 szelet teljes kiőrlésű kenyérkevés margarin 10 dkg csirkemell sonka4 szelet gouda sajtkét kis marék ecetes káposzta1 ezersziget salátaöntet keverék1 ek. joghurt2 ek. majonézpici cukorbors1/2 paprika apróra kockázva6 szem olívabogyó apróra kockázvaA kenyérszeleteket megpirítom, majd mindegyiknek megkenem az egyik oldalát vékonyan margarinnal. Az egyik szeletre ráhelyezek két szelet, a sonka felét, majd egy marék káposztát (ezt az előző napokban készítettem legyalult káposztából, amit ecetes lébe áztattam). Az ezersziget öntethez összekeverem a joghurtot és a majonézt a fűszerkeverékkel, a cukorral és a borssal, valamint a felaprított zöldségekkel és ezt is a szendvicsre kanalazom. Ráhelyezem a másik szelet kenyeret, majd a grillezős betéttel a melegszendvicssütőbe teszem és 5 perc alatt megsütöm.